Mbështetja për Macronin në Francë bie në 36 për qind - Gazeta Express

Mbështetja për Macronin në Francë bie në 36 për qind

Lajme

Gazeta Express

15/11/2019 21:43

Sipas një studimi të kryer nga Instituti BVA për “Orange”, RTl dhe “LaTribune”, për presidentin francez, Emanuel Macron ka një rënie të lehtë në indeksin e vlerësimit në muajin nëntor me 36% të opinioneve në favor të tij (minus një pikë), e ndërsa në anën tjetër për kryeministrin Edouard Philippe, ka një pikë shtesë duke arritur në kuotën 41%.

Pothuaj 64% e personave të intervistuar kanë një mendim negativ për kryetarin e shtetit dhe 58% për kryeministrin. Për 61%, Macron vepron “sipas momentit”, ndërsa 38% mendojnë se ”ai e di se ku po shkon”.

Të paktën 57% e francezëve besojnë se Macron dhe qeveria nuk do të marrin rezultate pozitive në fund të periudhës 5-vjeçare të qeverisjes, pra në vitin 2022.