Macet më të vogla dhe më të veçanta në botë - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

20/09/2019 10:39

Macet më të vogla dhe më të veçanta në botë

Ballina

Gazeta Express

20/09/2019 10:39

BBC ka ndarë foto dhe video të maceve që vërtetojnë që këto krijesa mund të na befasojnë nga veçantia e tyre.

Fotografimi i këtyre maceve të rralla dhe të veçanta është bërë nga BBC.

Ndërsa, “Bright Side”, ka bërë një mbledhje të këtyre fotove dhe videos, transmeton Lajmi.net.

Macja më e vogël në botë

World’s smallest cat ?- BBC

Subscribe and ? to OFFICIAL BBC YouTube ? https://bit.ly/2IXqEIn Be first to stream exclusive BBC TV on BBC iPlayer ? https://bbc.in/2J18jYJ Programme website: http://bbc.in/2CHzXJj A rusty spotted cat, the world’s smallest cat, explores his forest home in Sri Lanka, but his natural curiosity is destined to get him into a spot of trouble.

Kjo mace që shihni në video, njihet si krijesa më e vogël në botë, është aq e vogël sa mund të mbahet në pëllëmbë të dorës.

Këto mace për nga natyra janë të vetmuara, por gjithashtu janë shumë aktive dhe që kanë dëshirë të luajnë. Edhe pse njihen si kafshë të egra, disa njerëz nëpër botë i mbajnë si kafshë shtëpiake dhe që këto të fundit kanë qenë shumë të shoqërueshme me njerëzit.

Këto mace janë të mbrojtura nga ligji dhe ilegale nëse për t’i gjuajtur apo edhe për ti targetuar ato. Në përgjithësi këto mace jetojnë në Azi, dhe së fundi janë gjetur edhe në Nepal.

Ato jetojnë kryesisht në vende të lagështa dhe me dru, por po ashtu ato mund edhe të i përballojnë vendet e thata dhe me gurë. /Lajmi.net/