Luftoni ftohjen me jogurt


Gazeta Express
16 Korrik 2019 20:56

Shumica prej ne e dimë që për të pasur një sistem imunitar të fortë duhet që të konsumojmë Vitamin C.

Ndonëse tani jemi në stinën e verës dhe mundësia për të u ftohur është e vogël. Gjithsesi kurrë nuk është vonë për të u bërë gati për stinën e dimrit.

Për të ulur mundësinë që të fotheni, si dhe nëse fatkeqësisht fotheni atëherë luftojeni atë me jogurt.

“Kur vjen puna tek jogurti, mund të them se ka shumë hulumtime që tregojnë se jogurti redukton simptomat e të fothtit”, thotë Mickey Rubin, zëvendës presidente e Këshilit Mjekësor Kombëtar në ShBA.

“Jogurti ka disa përbërës që janë shumë të mira për shëndet”

Për shembull jogurti ka shumë probiotikë, që ndihmonë të përforcohet sistemi imunitar. Probiotikët kanë tendencë që të reduktojnë rastet kur ftohemi si dhe ulin kohën që prekekmi nga kjo sëmundje.

Jogurti gjithashtu mban shumë forcues të imunitetit. Hulumtimet tregojnë se jogurti përmban zink, karbohidrate që japin energji si dhe ulë rrezikun që gjaku juaj të infektohet./Gazeta Express/

Te fundit


Kthehu lart