Lufton ujku dhe qeni, ky është fituesi - Gazeta Express

Lufton ujku dhe qeni, ky është fituesi

Fun

Gazeta Express

15/11/2019 23:44

Të kesh qen në shtëpi dhe të nisesh vetëm për në mal, ku ndodhen ujqër, do të thotë se je i çmendur. Qentë janë miqtë më të mirë të njeriut dhe e ruajnë atë, duke e rrezikuar edhe jetën e tyre.

I njohur si Ovcharka Kaukaziane ose Bashan (Karachay), qentë kaukazian e kanë trupin mirë të ndërtuar, janë pra muskuloz dhe të fortë.

Qentë e thjeshtë kanë një gëzof më të shkurtër dhe më të lehtë, ndërsa llojet e qenve të malit kanë një shtresë më të rëndë dhe janë më të ndërtuar në mënyrë muskulore.

Caucasian Ovcharka vs Wolf – Difference and Comparison

What do you really know about the Caucasian Ovcharka and Gray Wolf? Today, we are going to compare this animals in more detail: – Size – Temperament – Apearence – Life Span Thank for Watching Like & Subscribe

Ujku gri ose ujku i hirtë (Canis lupus, i njohur edhe si ujku i drurit ose ujku perëndimor, është një amtar vendas në shkretëtirë dhe zona të largëta të Euroazisë dhe Amerikës së Veriut.

Në videon më poshtë përveç që do të shihni luftën mes ujkut dhe qenit, do të keni informacione të mjaftueshme për qëndrimin, forcën dhe krijimin e tyre.