Liqenet më të bukura në botë, mes tyre dhe dy shqiptare


Gazeta Express
9 Shtator 2019 20:02

Nga ujërat rozë në Australi, tek vendi më piktoresk në Kanada, më poshtë keni të renditur edhe 15 liqenet më të bukur në botë.

Ato ofrojnë pamje që nuk duhen humbur, shkruan Daily Mail, duke renditur mes 15 liqeneve më të bukur në botë edhe 2 liqenet shqiptare, Presën e Madhe dhe Prespën e Vogël.

Me brigje në Shqipëri, Maqedoninë e Veriut dhe Greqi, Prespa e Madhe dhe e Vogël, janë ndër liqenet më të lashta tektonike në Evropë dhe mendohet se janë mbi një milionë vite të vjetër.

Ato ofrojnë një mundësi për një arratisje vërtet idilike, shkruan Daily Mail, duke shkruar se koha më e mirë për ta vizituar është dimri.

Liqeni Sainte-Croix, Francë
Liqeni Inari, Finlandë
Liqeni Bohinj, Slloveni
Liqeni Hillier, Australi
Liqeni Maligne, Kanada
Prespa e Madhe dhe e Vogël
Liqeni Winnipesaukee, New Hampshire
Liqeni Azul, Azores

Te fundit


Kthehu lart