Kthehu lart

Shqetësuese shpërngulja e shqiptarëve nga Mali i Zi (Video)

Shqetësuese shpërngulja e shqiptarëve nga Mali i Zi (Video) GazetaExpress

Shpërngulja e shqiptarëve nga Mali i Zi paraqet një problem shqetësues.

Regjistrimi i fundit tregon se më shumë se gjysma e popullatës shqiptare jeton jashtë vendlindjes, kryesisht në Shtetet e Bashkuara.

Kjo dukuri është më e theksuar në dy qytete të njohura historike, Tivar dhe Rozhajë, ku disa fshatra janë boshatisur plotësisht, raporton Zëri i Amerikës.

Rënia e vazhdueshme e numrit të banorëve, sipas analistëve, do të ndikojë dukshëm në të ardhmen e këtij komuniteti.

    Data: 24 Maj 2015 22:00
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera