Kthehu lart

Numërohen të gjitha votat në Mal të Zi, Gjukanoviq zgjidhet President

Numërohen të gjitha votat në Mal të Zi, Gjukanoviq zgjidhet President GazetaExpress

Milo Gjukanoviq ka fituar zgjedhjet në Malin e Zi.

Numërimi i të gjitha votave ka nxjerr fitues Gjukanoviqin me 53.8 për qind të votave.

Kandidati i Frontit Demokratik, Demokratëve, Partisë Socialiste Popullore dhe Lëvizjes qytetare URA Mlladen Bojaniq, ka fituar për qind të votave 33.5 për qind të votave.


Kandidatja e Partisë Socialdemokratike, Draginja Vuksanoviq ka marrë 8 për qind të votave, ndërkohë kandidati i Malit të Zi të Vërtet, Marko Millaçiq fituar 2.7 për qind të votave.

Kandidati i Partisë së Drejtësisë dhe pajtimit, Hazbija Kallaç fitoi 0.8 për qind të votave, kurse Vasilije Miliçkoviq, përfaqësues i grupit të zgjedhësve Aleancës Qytetare dhe Partisë së Pensionistëve moti 0.4 për qind të votave.

Dobrillo Dedeiq, përfaqësues i koalicionit serb ka fituar 0.4 për qind të votave.

Presidentë të Malit të Zi kanë qenë: Momir Bullatoviq në dy mandate, Millo Gjukanoviq në një, dhe Filip Vujanoviq në 3 mandate.

    Data: 15 Prill 2018 22:38
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera