Kthehu lart

Ministri zgjat afatin e transformimit të FSK'së

Ministri zgjat afatin e transformimit të FSK'së GazetaExpress

Transformimi i Forcës se Sigurisë së Kosovës në Forca të Armatosura pritet të ndodhë gjatë këtij viti ose në vitin e ardhshëm, ka deklaruar ministri i FSK'së, Rrustem Berisha.

Ministri këto komente i bëri kur u pyet gjatë vizitës që i bëri sot kryetarit të Komunës së Deçanit.

“Ne jemi në rrugë të mirë që kjo të ndodhë përmes ndryshimeve kushtetuese dhe mendoj se viti 2018/2019 do jetë vit i transformimit”, tha ministri Berisha për kallxo.com

Ministri i Forcës se Sigurisë tha se rruga më e mirë e transformimit në Forca të Armatosura është përmes ndryshimeve kushtetuese.

“Ne jemi duke punuar në transformimin përmes ndryshimeve kushtetuese, për shkak se edhe integrimi në NATO është shumë më i lehtë për ne", ka thënë ai. 

"Mendoj që në këtë drejtim jemi në rrugë të mirë. E kemi në plan të Strategjisë se integrimit edhe komunitetin jo shumicë, jemi duke bërë përpjekje që të jetë pjesë e transformimit të FSK-së dhe në kuadër të saj e kemi plan të veprimit ku pothuajse shumica e aktiviteteve që janë të parapara me këtë plan janë në përfundim e sipër”, tha Berisha.

    Data: 12 Shkurt 2018 22:09
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera