Kthehu lart

ATK-ja reagon ndaj deklaratave të Milaim Zekës

ATK-ja reagon ndaj deklaratave të Milaim Zekës GazetaExpress

Administrata Tatimore e Kosovës ka reaguar ndaj deklaratës së deputetit të Kuvendit të Republikës së Kosovës Milaim Zeka, i cili në seancën e ditës së djeshme të Kuvendit ka folur lidhur me rimbursimin e TVSh-së për tatimpaguesit.

Administrata Tatimore e Kosovës njofton opinionin e gjerë se kërkesat për rimbursim të TVSH-së, çdo herë trajtohen në mënyrë profesionale dhe brenda afateve ligjore.

“Lidhur me mënyrën se rimbursimit, ne ju njoftojmë ATK përmes sistemit elektronik EDI ka krijuar modulin e ri të rimbursimit, i cili ka për qëllim menaxhimin e kërkesave për rimbursim të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar, Tatimit në të Ardhurat Personale, si dhe Tatimit në të Ardhurat në Korporata të cilat pranohen në mënyrë elektronike, me deklaratën tatimore të tatimpaguesit dhe ofron lehtësi për tatimpaguesit, shkurtim të kohës dhe zvogëlim të shpenzimeve për tatimpaguesin, si dhe kursim të resurseve njerëzore në ATK. E tërë kjo është bërë me qellim të minimizohet subjektivizmi i zyrtarëve tatimore, me rastin e trajtimit të kërkesave për rimbursim të tatimpaguesve”, thuhet në komunikatën e ATK-së.

ATK i bën thirrje të gjithë tatimpaguesve të cilët kanë informacione se me rastin e kërkesave të tyre për rimbursim janë ballafaquar me çfarëdolloj sjellje, të cilat nuk janë në harmoni me kodin e etikës së zyrtarëve tatimore dhe ligjeve në fuqi, t’i lajmërojnë në organet kompetente.

“Po ashtu, bëjmë thirrje organeve të ndjekjes që të hetojnë çfarëdo shkelje ligjore apo përfitimeve që mund të jetë bërë në këtë proces”.

    Data: 20 Qershor 2018 12:59
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera