UNICEF: 250 mijë ushtarë fëmijë në tërë botën


12/02/2019

“Fëmijët nuk janë ushtarë. Ata nuk duhet të përdoren në asnjë mënyrë në luftërat e të rriturve”, tha drejtori Menaxhues i UINCEF-it në Gjermani, Christian Schneider.

Në rreth 20 vende apo konflikte, shkrimet më serioze të të drejtave të njeriut ndaj fëmijëve, të tilla si rekrutimi i fëmijëve ushtarë, por edhe vrasja dhe gjymtimi i fëmijëve ose sulmet ndaj shkollave dhe spitaleve, janë raportuar në raportin e UNICEF-it, shkruan albinfo.ch.

Sipas një “liste turpi” të udhëhequr nga Kombet e Bashkuara, 50 ushtritë dhe grupe të armatosura kanë rekrutuar fëmijë si ushtarë. Sipas UNICEF-it, shumë vajza dhe djem janë abuzuar nga palët e ndryshme në konflikt në Sudanin e Jugut, në Republikën e Afrikës Qendrore, në Republikën Demokratike të Kongos, në Somali, në Siri dhe në Jemen për qëllimet e tyre. Gjithashtu në Afganistan, Mali apo Mianmar vajza dhe djem u shfrytëzuan si ushtarë fëmijë ose ndihmës të grupeve të armatosura.

Artikull i sponsoruar

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart