Rusisë i buzëqesh fati, zbulohet miniera gjigante e arit


11/02/2019

“Testet e porositura nga kompania vitin e kaluar dhe të ndërmarra nga ‘AMC Consultants’, me bazë në Australi, së bashku me një studim të bërë në vitin 2018, përcaktoi se në Sukhoi Log ka 63 milionë oz ar”, tha ‘Polyus’. 

Ndërsa analistët e minierave të pavarur nuk e kanë konfirmuar këtë vlerësim, por shumica prej tyre thonë se Sahih Logit është një nga zonat me depozita më të mëdha të arit në botë.

‘Polyus’ thotë se miniera e ardhshme mban rreth një të katërtën e të gjithë arit në nëntokën e Rusisë.

Lajmi është i mirë për të dy, kompaninë “Polyus” dhe qeverinë ruse. Ndryshe nga prodhuesit e tjerë që lëvizin argjilën e tyre në tregjet botërore, Polyus e shet ari i saj ekskluzivisht në bankat e mëdha shtetërore ruse, të cilat pastaj ia rikthejnë atë bankës qendrore të vendit, përcjell GSh.

Pasi të fillojë nxjerrja e arit nga miniera, banka mund ta përdorë arin për të mbështetur monedhën e saj të rublave ose për ta shitur atë për valutë shtesë në kohë krize.

Artikull i sponsoruar

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart