Qumështi i Serbisë nuk lejohet në Evropë, kjo është arsyeja


17/02/2019

Megjithatë, kjo nuk i brengos ministrat e qeverisë së Serbisë, shkruan në portalin e tij televizioni regjional N1.

“Qumështi i cili është me 0,25 është në gjendje të rregullt, vetëm se rekomadohet të jetë sa më i mrë. Dhe mos keni dert, e di se ju brengoseni për sigurinë e popullatës sonë” ka thënë ministr i bujqësisë Branislav Nadimovic.

Mu për shkaqe të sigurisë e të shëndetit BE nuk lejon që të importohet qumështi nga Serbia deri sa niveli i aflatoksinëës të zvogëlohet”, ka thënë ish-sekretari krahinor për bujqësi, Goran Jesic, raporton gazetametro.

N1 përkujton se afera me aflatoksinë e ka tronditur Serbinë në vitin 2013, kur janë gjetur sasi të mëdha të misrit dhe qumështi të kontaminuar me këtë helm. Aferës i ka dhënë fund qeveris duke e ngritur nivelin e lejuar të kësaj substance në qumësht.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart