"SHBA do të shpallë “non grata” edhe zyrtarë të tjerë të lartë", çfarë parashikon gazetari?


17/02/2018

Gazetari investigativ Artan Hoxha, deklaroi se  SHBA së shpejti do të shpall “non grata” dhe persona të tjerë të cilat janë zyrtar të. Duke bërë  kronologjinë e ngjarjeve që çuan në ndalimin  ish-Kryeprokurorit Adriatik Llalla bashkë.

Me familjen e tij për të hyrë në SHBA, Hoxha theksoi se ky është vetëm fillimi. “ Masa ndaj Llallës tregon ndër  të tjera se SHBA kanë mbledhur  mbledhin informacion  me instrumentet e tyre për zyrtarët e korruptuar në Shqipëri  dhe në vende të tjera. Ky është paralajmërimi për të tjerët që kanë mbushur kupën”, tha analisti Preç Zogaj, duke shtuar se kjo masë  ndëshkuese I ekspozon zyrtarët e lartë para popullit të tyre  si të  korruptuar e të padëshirueshëm në  vendin kampion të demokracisë”.

Për Lorenc Vangjelin ky angazhim i fortë SHBA-ve në Shqipëri vjen dhe si rrjedhojë e interesave gjeopolitike  për sa kohë “Shqipëria është i vetmi vend qartazi i vendosur në krah të SHBA në rajon”

Artikull i sponsoruar

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart