Vazhdon gjykimi për rastin “Dhuna në Komunën Qendër”


18/01/2019

Rasti ndodhet në procedurë të provave dhe u udhëheq gjykatësi Dushan Josifov.

Për dhunën para godinës së Komunës më 10 qershor të vitit 2013, kanë të akuzuar më shumë persona, mes tyre ish-kryeministri Nikolla Gruevski, ish-ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakieski, deputetja e VMRO-DPMNE-së, Daniella Rangellova.  dhe ish-këshilltari i Komunës së Gazi Babës Aleksandar Trajkovski dhe tetë persona të tjerë.

Ata ngarkohen për.nxitje të dhunës që ka ndodhur gjatë protestave para Komunës në qershor të vitit 2013.

Në gjykimin e deritanishëm për këtë lëndë,  fajin e kanë pranuar i akuzuari i katërt Tomisllav Llazarov dhe i akuzuari i pestë Jordan Ristevski dhe morën dënime me kusht, ndërkaq. Për të akuzuarin Dimçe Kërstev, megjithatë, udhëhiqet procedurë e ndarë.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart