Opel paraqet pamjen e së ardhmes me hapin e radhës në pozicioninim e markës


11/07/2018

•    Germani i ri: I hapur për botë, ‘menschlich’, i përqëndruan kah njerëzit
•    Dizajn i guximshëm dhe i pastër: emocional dhe i sigurt, i qartë dhe intuitiv
•    Compass to the future: Assured, new front identity with focus on brand emblem
•    Kompas për të ardhmen: siguroheni, identitet i ri i përparmes me fokus në emblemën e markës Rüsselsheim. Ndërsa Opel po punon shumë për t’u bërë një kompani shumë efikase e automobilave brenda Grupacionit PSA, siç njoftoi Opel CEO Michael Lohscheller gjatë prezantimit të PACE! plan strategjik nëntorin e kaluar, po ashtu është i angazhuar për përforcimin dhe duke rregullimin e profilit të tij. Para përfundimit të vitit, një model Concept i markës i cili aktualisht po krijohet në studion e dizajnit, do të shfaqë se në cilin drejtim po shkon Opeli.

“PACE! është busulla për një të ardhme të qëndrueshme dhe të suksesshme për Opel”, tha Michael Lohscheller. “Përveç rritjes së përfitimit dhe efikasitetit, PACE! përfshin forcimin e markës Opel. Për këtë arsye unë i dhashë ekipit tim detyrën për mprehje së profilit të Opelit dhe krijimit të një makine koncept që do të simbolizon drejtimin nga i cili po shkojmë.”
 
Gjerman tipik, i afrueshëm, emocionues – këto janë tre vlerat e markës që janë të përfshira në ADN-në e çdo modeli dhe iniciative të Opelit dhe do të vazhdojnë ta bëjnë këtë në të ardhmen. Muajt e fundit, ekipet e dizajnit, marketingut dhe inxhinierisë të Opelit kanë gjetur përgjigje në pyetjen se si këto vlera mund të mishërohen më mirë nga dizajni, teknologjia, substanca e veturave dhe qasja që kompania i merr drejt klientëve të saj. Ekipi përreth Zëvëndës presidentit të dizajnit, Mark Adams ka rishikuar filozofinë e dizajnit të Opelit dhe ka ndërmend të aplikojë disa rregullime të hollësishme gjatë krijimit të bestsellerëve të ardhshëm që do të dalin nga Rüsselsheim. Një shikim i parë i asaj që mban të ardhmen dhe cilat modele Opel do të duken si nga mesi i viteve 2020 tashmë është zbuluar – ende e fshehur nën një mbulesë, por që tashmë tregon detaje të vlefshme.

Një element që ekipi i dizajnit ishte i prirur për të marrë në një nivel të ri është se si ‘gjermaniteti’ i ri modern mund të shprehet në produktet e ardhshme, duke mprehur kështu profilin e markës. “Gjermaniteti i ri do të thotë që ne e definojmë veten jo vetëm në bazë të vlerave tradicionale gjermane. Natyrisht, përsosmëria e inxhinierisë, risitë teknike dhe cilësia e jashtëzakonshme mbeten të rëndësishme për ne. Megjithatë, Gjermaniteti  modern është shumë më tepër se kjo. Ne jemi të hapur për botën, me mendje të hapur dhe me të vërtetë kujdesemi për njerëzit – në gjermanisht, ky qëndrim quhet ‘menschlich’ – në një fjalë, njeri. Klientët tanë, kudo që ata jetojnë ose nga vijnë, janë udhëzimi ynë dhe busull për gjithçka që bëjmë”, shpjegoi Adams.

Dy shtylla themelore të filozofisë së dizajnit të ardhshëm të Opelit rrjedhin direkt nga kjo shprehje e Gjermanitetit të ri: ‘guximshmëri’ dhe ‘qartësi’. “Dizajni i Opelit është emocional, skulpturor dhe i bindshëm, krijojmë dizajne emocionuese që është i vlefshëm edhe jashtë. Ne e përmblodhëm këtë me termin, i guximshëm. Aspekti i dytë kryesor i dizajnit gjerman është qartësia, intuitiviteti dhe fokusi i tij. Kjo është kapur në termin, i pastër, “shpjegoi Adams. Format e mëparshme ikonike nga e kaluara e Opelit kanë të bëjnë qartë me këto cilësi. Një nga shembujt më mahnitës të këtij parimi “të guximshëm” dhe “të pastër” është Opel CD që mahniti një audiencë ndërkombëtare kur festoi premierën e saj botërore në ekspozitën e automobilave Frankfurt Motor Show në 1969.

Këto elemente kyçe janë gjithashtu të dukshme nga idea më e fundit që vjen nga Qendra e dizajnit në Rüsselsheim – modeli i pranuar nga kritika, GT Concept. “Përmasat e forta, sipërfaqet e thjeshta por skulpturore, grafika e guximshme dhe detajet e rralla por jashtëzakonisht mirë të ekzekutuara – koncepti i markës 2018, që po përgatitim vazhdon të zhvillojë parimet që kemi hulumtuar me GT Concept. Ekziston një vazhdimësi dhe qëndrueshmëri e qartë në mënyrën se si shprehim vlerat e Opelit. Megjithatë, ne kemi ndërmarrë disa hapa përpara dhe tani po vendosim strukturën për fytyrën e ardhshme të Opel. Kjo do të artikulohet rreth asaj që ne e quajmë Opel Compass”, shpjegoi Adams.

Opel Compass organizon elementët e dizajnit të së ardhmes së Opelit rreth dy akseve të fortë që ndërthuren me emblemën e markës – të cilat bëhen pikat e fokusit më shumë se kurrë më parë. Linja qëndrore e kryqëzimit në kapakun e motorit përfaqëson boshtin vertikal, i cili do të bëhet më i guximshëm dhe më i pastër në ekzekutimin e tij. Aksi horizontal simbolizohet nga forma  tipike e krahut të dritave të ditës, i cili do të vazhdojë të forcohet dhe të zhvillohet më tej në të gjitha automjetet e ardhshme të Opelit. Koncepti i markës 2018, që do të zbulohet para fundit të vitit, do të jetë vetura e parë që do të shfaqë fytyrën e ardhshme të Opelit, projektuar sipas parimeve të Opel Compass.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart