MTI: Dënime për shitësit e derivateve që nuk i vendosin çmimet në tabela


18/01/2019

Kështu ka deklaruar sot zëvendësministrja e Industrisë dhe Tregtisë, Arbëreshë Krasniqi, gjatë kontrolleve në pompat e benzinës dhe naftës për mbikëqyrjen e zbatimit të këtij udhëzimi administrativ. Krasniqi tha se obligohen të gjitha pikat shitëse që t’i vendosin tabelat me qëllim që konsumatori t’i ketë sa më të qarta çmimet.

“Ne po bëjmë punën më të mirë. Inspektorati po vazhdon që të përcjellë këtë gjendje. Udhëzimi administrativ duhet të respektohet. Përndryshe ne e dimë që nëse nuk respektohet ka edhe pasoja. Kështu që unë ju bëjë thirrje të gjitha pikave të karburanteve që të respektojnë udhëzimin administrativ, i cili është nxjerrë nga MTI në krye me z.Shala… Udhëzimi administrativ është i mbështetur në ligjin për mbrojtjen e konsumatorit dhe MTI në kontinuitet ka interesim të veçantë për mbrojtjen e konsumatorëve”, u shpreh ajo.

Ajo tregoi edhe të gjeturat e këtij kontrolli, ku tha se janë të pakta rastet që nuk kanë zbatuar udhëzimin përkatës.

“Në disa vizita që bëmë, ka disa raste, më pak, që nuk janë të vendosura tabelat, mirëpo menaxherët e pikave shitëse kanë dhënë premtim se aty ku nuk janë të vendosura do të vendosen në vazhdimësi dhe kjo do të bëhet shumë shpejt”, tha Krasniqi.

Zëvendësministrja u shpreh se kontrolle të ngjashme do të ndodhin në të gjitha pikat shitëse të karburanteve, ndërsa theksoi se udhëzimi administrativ është në interes të qytetarëve, me qëllim të mbrojtjes së konsumatorit.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart