Ministri i FSK-së: S’kam informata që prokuroria ka ngrit aktakuzë ndaj meje - Gazeta Express

Ministri i FSK-së: S’kam informata që prokuroria ka ngrit aktakuzë ndaj meje

14/09/2018 17:25

“Kur e paskan ngrit sjom në ngjarje, jo skam asnjë koment”, tha Berisha shkurtë për Express.

Sidoqoftë, sot zyrtarisht Prokuroria Speciale e ka çuar në fund lëndën e punuar nga prokurori Elez Blakaj për t’i hetuar anëtarët e komisionit qeveritar për njohjen dhe verifikimin e statusit të vetaranit.

Në mesin e të akuzuarve janë: Agim Çeku, Nuredin Lushtaku, Sadik Halitjaha, Shkumbin Demaliaj, Qelë Gashi, Shukri Buja, Ahmet Daku, Rrustem Berisha, Faik Fazliu, Smajl Elezaj, Fadil Shurdhaj dhe Xhavit Jashari.

Përveç Ministrit, Xhavit Jashari ndër të akuzuarit, aktakuzën në fjalë e ka quajtur qesharake dhe lojë politike.

Për këtë çështje ka folur për Express edhe Elez Blakaj, ai tha se ky lajm duhet t’i gëzojë të gjithë.

“Çdo person që e don sa do pak vendin tonë, çdo ushtarë luftëtar i UÇK-së do t’i gëzohet këtij lajmi”, ka thënë Blakaj në një prononcim për Gazetën Express nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.