Ministri Gashi priti në takim udhëheqësin e UNICEF-it, Murat Sahit


06/11/2018

Ministri Gashi fillimisht i uroi mirëseardhje dhe e falënderoi për vizitën e tij. Gjithashtu, ministri Gashi e uroi z. Sahin për pozitën e tij të re si udhëheqës i zyrës së UNICEF-it në Kosovë dhe e falënderoi për gatishmërinë e tij për të bashkëpunuar në realizimin e projekteve të përbashkëta për rininë. 

Konkretisht në këtë takim u bisedua rreth vazhdimit të bashkëpunimit të MKRS-së dhe UNICEF-it në krijimin e platformës për njohjen e punës vullnetare. Me këtë rast, ministri Gashi tha se “në këtë platformë janë regjistruar mbi 3000 vullnetarë dhe afër 100 OJQ. Duke parë suksesin e platformës për vullnetarë është paraparë edhe një platformë për ekstremizmin dhe radikalizmin ku dhënia e grandeve do të jetë transparente”. Ndër të tjera ministri njoftoi udhëheqësin e UNICEF-it edhe për hapat që janë ndërmarr nga ana e MKRS-së për përgatitjen e Strategjisë për Rini, draftin e së cilit tashmë MKRS e ka të përfunduar.

“Realizimi i projekteve të përbashkëta me UNICEF-in, konsiston edhe me politikat tona si Ministri dhe ky bashkëpunim ka sjell sukses në aktivizimin e rinisë. Përmes realizimit të projekteve të tilla, ne po përmbushim edhe zotimet tona për përfaqësim të interesave të rinisë së vendit”, theksoi ndër të tjera ministri Gashi.

Në anën tjetër, udhëheqësi i ri i zyrës së UNICEF-it në Kosovë, Murat Sahin, falënderoi ministrin Gashi për pritjen e tij. Ai u shpreh i gatshëm për të vazhduar punën e përbashkët në mënyrë që ky bashkëpunim të ndikojë në realizimin e projekteve në fuqizim të rinisë së Kosovës.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart