Gjërat që duhet t’i dini para se të porosisni pica ose pasta


18/02/2019

Kur porosisni pasta në një restorant është shumë e rëndësishme që ato të mos jenë të blera nga një dyqan por të jenë të freskëta. Kjo nënkupton që këto pasta të përgatiten nga restoranti duke përdorur miell dhe recetë tërësisht italiane. Pastat e freskëta janë më të shëndetshme, më të shijshme dhe kanë teksturë shumë më të mirë se pastat e paketuara. Nëse provoni pastat e freskëta një herë, nuk do të doni të provoni më pastat e thara.

Edhe kur porosisni pica është shumë e rëndësishme që brumi të jetë i freskët dhe të mos jetë i përgatitur kohë të gjatë më parë. Por kjo nuk mjafton që brumi të jetë i mirë.  Ai duhet të përgatitet me miell italian, i veçantë për pica dhe me recetë origjinale italiane. Për pica është shumë e rëndësishme edhe mënyra e pjekjes. Picat duhet të piqen në furra të druve të dizejnuara njëjtë si furrat italiane. Pjekja e picave në furrë me dru, e bënë atë shumë më të shijshme. Për më tepër, picat e përgatitura në këtë mënyrë kanë rreth të trash, por njëkohësisht të butë që e bënë picën të shijojë më mirë.

Në Kosovë, pica dhe pasta të tilla që të japin përshtypjen se je duke ngrënë ushqime italiane mund t’i gjeni në restorantin POMO, ku pastat dhe picat janë të freskëta, me miell dhe recetë italiane, ndërsa picat piqen vetëm në furra të druve.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart