Facebook-u mbyll qindra faqe nga frika e dezinformimit


12/10/2018

Ky njoftim vjen ndërsa rrjeti social po përpiqet të frenojë në mënyrë që platforma e tij të mund të përdoret për të përhapur dezinformimin dhe përçarjen me afrimin e zgjedhjeve amerikane të mesmandatit në nëntor.

”Facebook mbylli faqe dhe profile të përfshira pasi kanë shkelur në mënyrë të përsëritur kushtet e përdorimit kundër spam dhe grupe të koordinuara mashtrimi”, shkruan kreu i sigurisë kibernetike të FB, Nathaniel Gleicher dhe përgjegjësi i produktit Oscar Rodriguez, në një postim të blogut.

”Shumë përdornin profile të rreme apo disa profile me të njëjtin emër dhe postonin sasi të madhe me përmbajtje nëpërmjet një rrjeti të grupeve dhe faqeve për të orientuar trafikun drejt faqeve të tyre.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart