Anëtari i ri i presidencës së Bosnjës: Kosova është shtet i pavarur


10/10/2018

“Me të vërtetë dua që marrëdhëniet midis Serbisë dhe Kosovës të zgjidhen në mënyrë miqësore. Nuk kam dilema se Kosova është shtet i pavarur. Ju e dini, ky është mendimi im”, tha Komshiq.

Ai mendon se kriza kushtetuese dhe politike në Bosnjë dhe Hercegovinë nuk qëndron në paqe, pasi shumë prej tyre parashikojnë dhe nuk shohin ndonjë arsye, qoftë institucionale apo politike, nëse nuk dëshirojnë vërtet të provokojnë këtë krizë.

Ndërsa duke folur për ndryshimin e kufijve, Komshiq tha se nuk mund të flas për hir të Kosovës dhe Serbisë.

Por sipas tij kufijtë e Bosnjës dhe Hercegovinës nuk duhet të ndryshohen, ose të shkëmbehen territore pasi, siç thotë ai, krijon një precedent të rrezikshëm, përcjell lajmi.net.

“Kufijtë e Bosnjës dhe Hercegovinës janë themeluar, ato njihen dhe konfirmohen me urdhër të të ashtuquajturit Komisioni i Badinter, dhe mendoj se thjesht Bosnja duhet të insistojë në pandryshueshmërinë e këtyre kufijve, tha Komshiqi. 

E derisa u pyet nëse një pozitë e tillë vlen për Serbinë dhe Kosovën, ai tha se “nuk mund të flasë për hir të Serbisë dhe Kosovës”.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart