25 foto që tregojnë si dukej Irani para revolucionit islamik më 1979


11/02/2019

Por ai gjithashtu drejtoi vendin drejt modernizimit të orientuar nga perëndimi duke lejuar njëfarë lirie kulturore.

Nën sundimin e Shahut, u rritën mundësitë arsimore dhe ekonomike në vend. Britania e Madhe dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës e konsideronin Iranin si aleatin e tyre të madh në lindjen e mesme.

Por masat diktatoriale gjithnjë në rritje të tij për 40 vjet ndikuan në revolucionin famëkeq.

Artikull i sponsoruar

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart