Kush e lë qenin në ballkon gjobitet 500 euro - Gazeta Express

Fun

Gazeta Express

10/06/2019 22:43

Kush e lë qenin në ballkon gjobitet 500 euro

Fun

Gazeta Express

10/06/2019 22:43

Gjobë deri në 500 euro nëse lë qenin në ballkon për shumë orë në ditë. Një gjë e tillë ndodh Verona, ku fenomeni ndodh në të shumtën e kohës gjatë sezonit veror, dhe mund të  ndodhë në të shumtën e kohës gjatë sezonit, një e tillë mund të ndiqet penalisht si keqtrajtim ndaj kafshëve.

“Regullorja komunale kërkon që të verifikohet mirëqenia e kafshës, duke kontrolluar shëndetin, mundësinë për t’iu nënshtruar ujit, ushimet dhe hapësira të pastruara nga ushtrimi fizik.

Çdo ditë sinjalizimi i situatave jashtë kontrollit janë të shumta saqë janë formuar zjarrfikësit me 5 këmbë, të specializuar në ruajtjen e kafshëve.

 Është një problem për të cilën po punojmë prej muajsh”-ka shpjeguar Corriere del Veneto, Luigi Altamura, komandant i policisë lokale.

Administrata ka edhe një këshillues për ruajtjen e kafshëve, Laura Bocchi. Ishte pikërisht ajo që prezantoi normën për rregullën komunale./Gazeta Express/