Kjo ishte jeta e fëmijëve në kohën e Bashkimit Sovjetik - Gazeta Express

Kjo ishte jeta e fëmijëve në kohën e Bashkimit Sovjetik

Instant

Gazeta Express

09/10/2019 1:18

Bota e fëmijëve është e bukur sepse fëmijët dinë të gjejnë lumturi nga lodrat më të thjeshta, pavarësisht kushteve të vështira dhe ngatërresave që krijojnë të rriturit.

Qeveritë komuniste në vendet e sunduara nga diktatura duhej të përdornin shumë propagandë intensive për t’ua fshehur popullit se si vendet e tjera ishin më të zhvilluara, por edhe që të përhapej ideja se vendi i tyre ishte i lumtur dhe shumë mirë.

Dhe kjo propagandë niste që me fëmijët, me revistat që lexonin, përrallat që dëgjonin, filmat që shikonin, etj. Mikhail Graçev, (1916-2011) ishte një nga fotografët më të shquar të vendeve sovjetike.

Dhe fotot që shihni janë një galeri nëpërmjet të cilës ai donte të tregonte jetën e fëmijëve në kohën e regjimit sovjetik./tch