Këto janë 5 urat të cilat gjenden në kartmonedha - Gazeta Express

Fun

Gazeta Express

21/11/2019 14:54

Këto janë 5 urat të cilat gjenden në kartmonedha

Fun

Gazeta Express

21/11/2019 14:54

Gjatë gjithë historisë, urat janë parë si monumente të triumfit të njeriut, fizikisht të lidhura me vendbanimet.

Holandezi Robin Stam mori si ide në kartmonedhat e eurove urat e shënuara nga bankat evropiane dhe i bëri realitet. “Urat e Evropës’ janë ndërtuar pikërisht si fotot në kartmonedhat e eurove sipas ngjyrës dhe shkallës.

Më poshtë ju sjellim urat nga të cilat janë frymëzuar për t’i vendosur edhe në kartmonedha.

Në shekullin 20 urat po ndërtoheshin në një numër të madh si mundësi lidhëse midis qyteteve si dhe për të shkurtuar distancat.