Kërkohen hulumtime më të mëdha për të gjetur pajisjen që lidh trurin me kompjuter - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

12/09/2019 1:51

Kërkohen hulumtime më të mëdha për të gjetur pajisjen që lidh trurin me kompjuter

Ballina

Gazeta Express

12/09/2019 1:51

Pajisjet që bashkojnë makinat me trurin e njeriut duhet të hetohen, ka thënë një studim.

Në të ardhmen, “njerëzit mund të bëhen telepatik në një farë mase” dhe të qenit në gjendje t’i lexojnë mendimet e dikujt tjetër ngre çështje etike, thanë ekspertët.

Kjo mund të bëhet veçanërisht shqetësuese nëse ato mendime do të ndaheshin me korporatat.

Produktet tregtare nuk duhet të vijnë nga “një pjesë e vogël e kompanive”, shtuan ata.

Në studimin “iHuman: Linjat mjegulluese midis mendjes dhe makinerisë” shkencëtarët kryesorë në Shoqërinë e Mbretërisë së Bashkuar parashtrojnë mundësitë dhe rreziqet e pajisjeve që lidhin trurin me kompjuter.

Këto mjete janë të implantuara në trup ose të veshura nga jashtë, që stimulojnë aktivitetin në trurin ose sistemin nervor.