Ja çfarë ndodhi me videot e sulmit në xhaminë e Zelandës të Re - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

24/09/2019 13:10

Ja çfarë ndodhi me videot e sulmit në xhaminë e Zelandës të Re

Lajme

Gazeta Express

24/09/2019 13:10

Facebook thotë se është ende duke punuar për të zbuluar dhe hequr versionet e redaktuara të një transmetimi live të regjistruar nga personi i dyshuar i cili sulmo xhaminë në Zelandën e Re.

Videot e sulmeve të xhamisë së Zelandës së Re që la 51 njerëz të vdekur ende janë duke qarkulluar në Facebook gjashtë muaj pas tragjedisë.

Megjithë përpjekjet e fundit për të goditur përmbajtjen e lidhur me terrorizmin, përfshirë teknologjinë e re për të ndihmuar në identifikimin dhe heqjen e saj, më shumë se një duzinë klipe nga sulmet masive më 15 mars janë parë të jenë ende të pranishme.

Pamjet janë marrë nga një transmetim i drejtpërdrejtë i regjistruar nga personi i akuzuar, Brenton Tuarant, i cili u transmetua në rrjetin social pasi sulmet ndaj dy xhamive në Christchurch.Klipet tregojnë një pamje të personit 28 vjeç, duke përdorur një armë sulmi për të qëlluar dhjetëra besimtarë muslimanë.

Shumë nga videot, të cilat përfshijnë seksione të redaktuara dhe regjistrime në ekran të pamjeve origjinale, kishin qenë në platformë që prej javës së incidentit.

Disa prej tyre ishin mbuluar automatikisht nga Facebook me një mesazh për përdoruesit e se ato paraqesin “përmbajtje të dhunshme ose grafike” – por ato nuk ishin fshirë.

Facebook ka pranuar se pamjet nga sulmet e Christchurch kanë mbetur në internet në muajt që nga ajo kohë, por tha se ai kishte hequr ” dy versionet e videos origjinale të identifikuara.