Ishte zhdukur para 30 vitesh, rishfaqet qyteti i përmbytur komplet


Gazeta Express
16 Maj 2019 12:42

Përgjatë histories kemi pare shumë ngjatje interesante, që kanë dale pas shumë vitesh në sipërfaqe. i tillë është edhe qyteti Villa Epecuen, në Argjentinë që është shafqur çuditërisht pas 30 vitesh

Ky qytet  në nëntot të vitit 1985 pas reshjeve të rrëmbyeshme u përmbyt i tëri. Pas shirave të rrëmbyeshme, niveli i liqenit ishte rritur shumë, duke shpërthyer murin mbrojtës rreth qytetit.

Banorët e Villa Epecuen dhe turistët, qenë detyruar të evakuoheshin nga shtëpitë dhe ndërtesat, të cilat u zhdukën 10 metra nën sipërfaqen e ujit.

Para se të përmbytej ka qenë një vend turistik, dhe shumë i vizituar, por herë pas here ka pasur tragjedi nga shirat.

Për më shumë ndiqeni videon më poshtë:

Te fundit


Kthehu lart