Historia e 8 vjeçarit shqiptar që punon si kamarier tek gjyshi: Lekët i ruaj që t’i blej dhurata motrës e vëllait


Gazeta Express
3 Maj 2019 20:07

“Shqipëria pa filtra” në BOOM ka sjellë një tjetër histori. Keti, edhe pse është vetëm 8 vjeç, ai punon si kamarier. Thotë se ka tre vjet që punon në lokalin e gjyshes.

Këtë gjë ai nuk e bën me imponim por me deshirë.

Sapo hyn ne lokal ajo që të bën përshtypje është buzëqeshja dhe mirëseardhja qe të uron Keti.

Pavarësisht moshës ai mban mjeshtërisht tabakanë plot me gotat, ndërkohë qe nuk e ka problem të shërbejë edhe tavat tradicionale që përgatiten në lokal.

Keti: Jam 8 vjeç, në klasën e 3-të

Gazetarja: Ti punon si kamarier këtu?

Keti: Po

Gazetarja: I kujt është lokali?

Keti: I nënës time.

Gazetarja: Sa kohë ke që punon këtu?

Keti: Që 5 vjeç

Gazetarja: Çfarë bën ti tek lokali i nënës?

Keti: I shërbej njerëzve në tavolina.

Gazetarja: Po me mësime si shkon?

Keti: Mirë.

Gazetarja: Sa orë punën?

Keti: Punoj deri në orën 9 të darkës.

Gazetarja: Po nuk lodhesh?

Keti: Jo

Gazetarja: Po mësimet kur i bën?

Keti: Pas mbaroj punë në darkë.

Gazetarja: Sa lekë fiton ti në ditë?

Keti: 5 mijë lekë, 10 mijë lekë. I mbledh për motrën dhe vëllain për ditëlindje.

Te fundit


Kthehu lart