Hapen 11 kuti, KQZ rikonfirmon rezultatin e votave në Bashkinë e Lezhës - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

12/07/2019 11:18

Hapen 11 kuti, KQZ rikonfirmon rezultatin e votave në Bashkinë e Lezhës

Ballina

Gazeta Express

12/07/2019 11:18

Sot Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka hapur kutitë në 11 qendra votimi në Bashkinë e Lezhës, pasi pranoi ankimimin e kandidatit nga Partia Konservatore, Eduard Ndocaj që garoi përballë Pjerin Ndreut të Partisë Socialiste që i fitoi zgjedhjet.

Pas rinumërimit tëvotave në 11 qendrat e votimit, janë rikonfirmuar rezultatet e votave të shkruara në procesverbal nga numëruesit e 30 qershorit.

Gjatë mbledhjes u bë numërimi i votave në secilën kuti për të parë nëse ka parregullsi nga shifra e votave totale që janë shënuar në procesverbal nga KAZAZ-të.

Sipas pretendimeve të Eduard Ndocajt, kandidatit për kryebashkiak, në 11 qendra votimi në bashkinë e Lezhës ka pasur më shumë vota sesa votues dhe për këtë arsye do të hapen kutitë për të parë nëse ka apo jo shkelje.

Kodi Zgjedhor parashikon se nëse numri i votave ndikon në rezultatin e zgjedhjeve atëherë shpallen qendrat e pavlefshme.  Edhe nëse 11 qendra që do të hapen shpallen të pavlefshme, Pjerin Ndreu sërish mbetet në avantazh, pasi ka një diferencë prej rreth 12 mijë votash.

1562919274_hapenkutiteelezhes.jpg