Haki Abazi i VV-së, i gatshëm t’ia falë Dardan Molliqajt me një kusht


Gazeta Express
12 Shtator 2019 14:50

Kandidati për deputet i Lëvizjes Vetëvendosjes, Haki Abazi, është shprehur i gatshëm t’ia falë atë që ndodhi mbrëmë ndërmjet tij dhe Dardan Molliqajt, pas debatit, në Emisionin Presssing, nëse ky i fundit do të shprehte një kërkim faljeje publike. Komentet Abazi i bëri në ‘RADIO 1’, me ç’rast Molliqaj nuk ishte i qasshëm për këtë medium, sikur edhe për policinë që nga nata e shkuar kur ndodhi incidenti që u raportua.

Pasi ka shpjeguar edhe një herë kronologjinë e ngjarjes, i pyetur nga ‘RADIO 1’ se a do të ishte i gatshëm që do gjë që ndodhi mbrëmë t’ia falte Dardan Molliqajt, Abazi u shpreh se po.

“Unë nuk kam hyrë në politikë për të bërë konfrontime e as për t’u marrë me raste të tilla dhe për t’u marrë me çështje të cilat mund të jenë të nisura prej motiveve që ai ose kushdo tjetër mund t’i dijë. Natyrisht që falja është akt edhe njerëzor edhe intelektual. Nuk kam asgjë personale me z. Molliqaj. Mendoj që nuk na bën nder as neve, as popullit, as vendit konfrontimi fizik. Mendoj që edhe përballja në debate duhet të ndodhë në nivelin profesional e jo me goditje personale dhe tentim për njollosje të personalitetit”, tha Abazi.

Përderisa Abazi i VV-së tha se ka gatishmëri t’ia falë këtë akt Molliqajt të PSD-së, njësoj nuk shprehu gatishmëri edhe për t’u ballafaquar në të ardhmen në debat me të.

“Jo, dhe jo sepse unë nuk mendoj që populli ynë, qytetarët tonë, votuesit meritojnë çfarëdo lloj stërkeqje të debatit. Nuk mendoj që në asnjë formë unë duhet të ballafaqohem një debat të tillë në të ardhmen.”.

Policia ka marrë në pyetje Haki Abazin mbrëmë përderisa, sipas Abazit, Dardan Molliqajn nuk ka pasur mundësi ta intervistojë ende.

Te fundit


Kthehu lart