Google ka përgjuar se çka po bleni online për vite me rradhë - Gazeta Express

Google ka përgjuar se çka po bleni online për vite me rradhë

AutoTech

Gazeta Express

20/05/2019 21:56

Google ka ndjekur zakonet e shpenzimeve të klientëve të tyre dhe mban një rekord të përhershëm në internet.

Kompania Silicon Valley ka premtuar më parë për të nderuar privatësinë, por ka kursyer historinë e blerjeve të klientëve nëpërmjet faturave elektronike të dërguara në Gmail.

Kjo përfshin këngë të blera në llogaritë muzikore të lidhura, blerjet në eBay dhe Amazon, abonimet mujore dhe madje edhe shënimet e shpërndarjes.

Të dhënat mbulohen deri në një dekadë dhe për të fshirë katalogun e gjerë, mbrapa kësaj është një proces i lodhshëm dhe i gjatë.

Çdo email që përmban një faturë duhet të hiqet nga kutia në mënyrë që të merret nga lista

Çuditërisht, ky informacion tashmë është në dispozicion për njerëzit, edhe pse shumica ndoshta nuk janë të vetëdijshëm për shkak se funksioni ‘Blerjet’ është kryesisht i panjohur.

Një mohim në faqe thotë: ‘Informacioni rreth urdhrave të tua mund të ruhet edhe me aktivitetin tuaj në shërbimet e tjera të Google’.

Megjithatë, Google këmbëngul që nuk përdor asnjë nga këto informacione të ndjeshme për ndjekjen e personalizuar të reklamave

“Për t’ju ndihmuar të shihni me lehtësi dhe mbajnë gjurmët e blerjeve, rezervimeve dhe abonimeve tuaja në një vend, ne kemi krijuar një destinacion privat që mund të shihet vetëm nga ju,” tha Google në një deklaratë.

‘Ju mund ta fshini këtë informacion në çdo kohë. Ne nuk përdorim asnjë informacion nga mesazhet e Gmail për t’ju shërbyer reklama, dhe kjo përfshin pranimet dhe konfirmimet e postës elektronike të paraqitura në faqen e Blerjes. ‘

Faqja e privatësisë së Google këmbëngul që ky informacion mund të fshihet, por – siç raportohet nga CNBC – faqja e kontrollit të Google nuk u lejon njerëzve të menaxhojnë të dhënat e ruajtura në ‘Blerjet’.

Google thotë se ka marrë pëlqimin për të mbledhur dhe mbajtur këto të dhëna duke u kërkuar përdoruesve të shënojnë një kuti kur ata regjistrohen për një llogari Google.

Por ekspertët e të dhënave ankohen se kushtet dhe kushtet janë konfuze dhe nuk deklarojnë për sa kohë do të mbajnë të dhënat e tyre./Express/