Gjykata shpall të pafajshëm gjelin, ai mund të këndojë sa të dojë


Gazeta Express
7 Shtator 2019 10:59

Një gjykatë në Francë ka marrë vendim që gjeli Maurice mund të vazhdojë të këndojë, duke hedhur poshtë ankesën e komisionit, i cili akuzoi pronaren e tij për shkak të zhurmës.

Pronarja e Maurice, Korin Feso, mund të mbajë gjelin në ishullin e vogël Oleron të Francës.

Kohë më parë gjeli Maurice ishte bërë kryelajm nëpër media, ku ishte ngritur çështja nëse mund të këndojë çdo mëngjes në ishullin Oleron.

Pronarja e që jeton në ishullin Oleron prej 35 vjetësh, kishte thënë se ajo është detyruar ta mbyllë brenda shpendin e saj gjatë natës dhe të mbulojë strehën e tij me kartonë, në mënyrë që të bllokojë dritën dhe ai të mos këndojë, por nuk ka pasur sukses.

Île d’Oléron : la justice autorise le coq Maurice à continuer de chanter

Abonnez-vous à notre chaîne sur YouTube : http://f24.my/youtube En DIRECT – Suivez FRANCE 24 ici : http://f24.my/YTliveFR Le tribunal correctionnel de Rochefort (Charente-Maritime) a jugé jeudi 5 septembre que le coq Maurice pouvait continuer de chanter, rejetant la plainte des voisins qui l’accusaient de les réveiller dès l’aube, a annoncé Me Julien Papineau, défenseur de la propriétaire du volatile.

Te fundit


Kthehu lart