Gjeorgjievski: Rrënimi i ndërtimeve pa leje po zhvillohet sipas planit, procedurat ligjore janë në vijim - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

07/11/2019 11:24

Gjeorgjievski: Rrënimi i ndërtimeve pa leje po zhvillohet sipas planit, procedurat ligjore janë në vijim

Ballina

Gazeta Express

07/11/2019 11:24

Rrënimi i ndërtesave joligjore as nuk do të ndërpritet, as nuk do të ndalet, aktivitete nuk janë vetëm makineritë në terren, por nevojiten procedura ligjore për të realizuar këto aktivitete. Këtë sot e theksoi kryetari i Komunës së Ohrit, Konstantin Georgieski në lidhje me vërejtjet për zbatimin e ngadalshëm të aktiviteteve për heqjen e ndërtesave joligjore në qytet dhe në bregdet.

“Procedura nuk është ndërprerë, nuk është bllokuar, ajo që duhet të rrënohet do të rrënohet. Ne kemi planin tonë, kur të vijë koha për të vepruar. Siç ju thashë, rrënimi i ndërtesave joligjore nuk janë vetëm makineritë në terren, ne po ndërmarrim veprime ligjore dhe mekanizmi ndërtimor për heqje është fundi i gjithë këtij veprimi”, tha Georgieski.

Ai gjithashtu theksoi se buxheti i ri i komunës do të ndajë më shumë fonde për zbatimin e aktiviteteve në terren, më shumë se dhjetë milionë denarë.

“Kur të vijë koha, nëse këto fonde i shfrytëzojmë, do të kërkojmë fonde edhe nga shteti, ajo është këtu për të ndihmuar”, tha kryetari i Komunës së Ohrit.