Gjendja e Merkel nuk është e mirë - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

12/07/2019 8:06

Gjendja e Merkel nuk është e mirë

Lajme

Gazeta Express

12/07/2019 8:06

Për t’i shmangur dridhjet të cilat iu shfaqen publikisht në tri takime brenda një muaji, kacelarja gjermane, Angela Merkel, është ulur në ceremoninë pritëse të kryeministres së re të Danimarkës, Mette Frederiksen, duke thyer kështu protokolin

Merkel ka thyer protokolin për të mos u ulur gjatë takimeve pritëse, kjo pas problemeve shëndetësore me të cilat po përballet këto kohë.

Zakonisht, në këso takime Merkel qëndron në këmbë për të nderuar himnet e shteteve përkatëse që takohen.

After three instances of violent shaking, Angela #Merkel breaks the usual welcoming protocol, as she sits down during the greeting ceremony for #Denmark’s Prime Minister Mette Frederiksen.

Ndryshe, Merkel të mërkurën pati probleme në pritjen e kryeministrin e Finlandës, ndërsa gjatë 30 ditëve të fundit u dridh në një takim me presidentin gjerman si dhe në vizitën e presidentit ukrainas.

Pas kësaj ajo dje është deklaruar se janë vetëm disa probleme të vogla psikologjike dhe lodhje, për të cilat është duke u trajtuar.

Sidoqoftë, mediat e huaja kanë ngritur si problem se kancelarja gjermane mund të jetë duke vuajtur nga ndonjë sëmundje, pasi që dridhjet e saj janë shumë shqetësuese.