Kthehu lart

Duke ecur djali gjen një gur, por kur e shikon atë në shtëpi kupton zbulimin që kishte bërë

Duke ecur djali gjen një gur, por kur e shikon atë në shtëpi kupton zbulimin që kishte bërë GazetaExpress

Një alpinist i ri merr një gur të bukur dhe e çon në shtëpi, kur ai zbuloi vleren duhej te kthehej prapa!

Një alpinist gjeti një gur të ndritshëm shume te bukur rastësisht kur hyri në një shpellë, ndërsa ai ishte në një nga ekspeditat e tij. Ai nuk e kuptoi vlerën e vërtetë të këtij guri që kishte gjetur, por e çoi në shtëpi gjithsesi.

Nga kurioziteti, ai shkoi në internet në kërkim të informacionit në lidhje me gurin e tij të ndritshëm. Ai nuk mund të gjente ndonjë gjë të dobishme, prandaj ai vendosi të marrë ndihmën e një eksperti. Ai shkoi në një dyqan pranë dhe e mori gurin,aty zbuloi se ishte me te vertete i vlefshem.

Kjo ishte shpella ku i riu kishte gjetur gurin e ndritshëm.

Ky gure është i njohur si një kristal Kunzite. Kunzite u zbulua në 1902 nga specialist guresh te çmuar dhe argjendar George Frederick Kunz.

Është një gur transparent me shkëlqim të lartë. Kunzite merr ngjyrat e saj të bukura rozë jargavan nga prania e manganit në gur.

Duke gjetur vlerën e saj të lartë nga ekspertët konsultues, i riu vendosi të kthehej në vendin e shpellës në kërkim të më shumë këtyre kristaleve, qe t’i shiste.

Ky i ri ka sjellë anëtarët e familjes dhe miqtë për të gërmuar gurët kristalë nga shpella që ai gjeti në male.

Nga brenda shpellës, njerëzit janë ende në gjendje të shohin dalje, që do të thotë se shpella nuk është shumë e thellë.

Këtu është një nga anëtarët e familjes së të riut që gërmon një kristal nga muri i shpellës.

Kristalet mund të nxirren butësisht duke përdorur disa tela të hollë. Këtu është një version i verdhë i kristalit të gjetur në të njëjtën shpellë. Sa më e thellë të jetë ngjyra vjollcë apo jargavan, aq më i vlefshem është guri.


    Data: 02 Mars 2018 11:56
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera