Kthehu lart

Algoritmi që e parashikon kohën kur do të vdisni

Algoritmi që e parashikon kohën kur do të vdisni GazetaExpress

Algoritmi parashikon vdekshmërine e çdo pacienti përgjatë 12 muajve dhe zakonisht ai përdoret për të dhënë rekomandime për kujdesin e mëtejshëm të pacientit.

Si ju ngjan kjo?

Shkencëtarët pohojnë se puna e tyre mund të ndihmojë shumë pacientin dhe familjen e tij, shkruan “Daily Mail”, transmeton portali arbresh.info

Ata shpjegojnë se ekziston një dallim i madh mes mënyrës së cilës pacientët duan të jetojnë pjesën e mbetur të jetës dhe mënyrës së si ndodh kjo realisht.

Hulumtimet tregojnë se 80 përqind e amerikanë duan të kalojnë ditët e fundit në shtëpinë  e tyre, por 60 përqind nga ta vdesin në spital.

Për të zvogëluar këtë shpërpjestim, shkencëtarët morën të dhëna nga dy milionë pacientë nga arkivi i spitalit Stenford, si dhe spitali i fëmijëve “Lucille Pikar”, dhe bazuar në këtë ata kanë ndërtuar një model të parashikimit që do të tregojë se edhe sa kohë do të jetoni.

    Data: 24 Janar 2018 08:11
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera