Vjeshta, fatlume për të porsalindurit


09/11/2018

Të paktën këtë e thonë disa studiues të Bristol University, sipas të cilëve, të lindësh në këtë periudhë trupi zhvillohet më shpejt dhe është më i shëndetshëm në krahasim me ata që lindin në pranverë apo ne dimër.

Në studim kanë marrë pjesë rreth 7 mijë fëmijë dhe sipas shkencëtarëve, ndoshta shumë merita në këtë aspekt i ka Dielli që në periudhën mes verës dhe vjeshtës është shumë herë më i pranishëm se gjatë dimrit dhe pranverës.

Rrezet e Diellit nxisin prodhimin e vitaminës D tek shtatzënat dhe kjo favorizon krijimin e një organizmi të shëndetshëm.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart