E thotë studimi: Ja sa herë në javë duhet të kryeni marrëdhënie


22/10/2018

Sipas hulumtuesve të universitetit “Wilkes” në Pensilvani, të kryerit seks dy herë në javë nxit sistemin imunitar.

Ata gjetën një rritje 30 % të imunoglobulinës A (IgA) proteinat në njerëz të cilët kishin marrëdhënie seksuale një herë ose dy herë në javë, në krahasim me ata që nuk kanë pasur marrëdhënie seksuale.

Kjo është një nevojë për shëndetin e një njeriu. Meshkujt që kryejnë seks tre ose më shumë herë në javë përgjysmojnë rrezikun e sulmit kardiak dhe të goditjes në tru, sipas hulumtimit të dalë nga Universiteti Queens në Belfast. Përtej kësaj, të paturit marrëdhënie seksuale rregullisht mund të mbrojnë njerëzit kundër kancerit të prostatës.

Një sondazh i Institutit Kombëtar të Kancerit të 30.000 burrave të moshës mesatare gjeti se ata që mesatarisht 21 ejakulime në muaj treguan një rrezik 33 për qind më të ulët të kancerit të prostatës sesa ata me 4 deri 7 ejakulime në muaj.

Një studim i fundit i publikuar në revistën Fertility dhe Sterilitetin sugjeron ilaçet kundër depresionit, i njohur zakonisht si SSRI-të, që mund të shkaktojë jo vetëm mosfunksionim seksual në meshkuj (të tilla si vështirësi ejakulimi), por mund të shkaktojnë edhe dëme gjenetike të spermës së tyre. Derisa mjekësia mund të jetë vendimtare për depresion të rëndë, strategjitë si ushtrime, dhe po, seksi i rregullt, kanë qenë sukses duke rritur disponimin për shekuj me radhë.

Seksi mund të bëjë që të dukeni më të rinj dhe të jetoni më gjatë. Hulumtimet e bëra më parë këtë dekadë bënë bujë të mëdha pas gjetjes se të kryerit seks disa herë në javë në një bazë të rregullt mund të bëjnë njerëzit të duken 4-7 vjet më të rinj. Studime të tjera kanë treguar se përveç që ju bën të dukeni më të rinj, gjithashtu mund të bëjë që ju të jetoni më gjatë. Në krye të kësaj, ajo mban organet tuaja në formë të nivelit të lartë.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart