Fun

Gazeta Express

03/10/2019 16:33

Dy 14-vjeçare nga Kamenica shpikin një gjuhë sekrete

Fun

Gazeta Express

03/10/2019 16:33

Gjuha e komunikimit që përdorin Erza dhe Artana Kovani është shumë interesante.

Gazetare: Syzana Hajradini

Ato janë shoqe dhe njihen prej vitesh.

Të dyja, përveç që kuptohen si mike të vjetra, kanë një gjuhë sekrete që vetëm ato mund ta kuptojnë.

Gjuha e vajzave nga fshati Koretin i Kamenicës përbëhet vetëm nga bashkëtingëlloret.

Dhe pas çdo dy shkronjave përdoren shkronjat F dhe G dhe më pas vazhdohet me shkronjat e tjera.

Sidoqoftë, vajzat, që tani janë 14 vjeçe, dinë edhe gjuhën angleze dhe atë turke.