Dimitrov në Trieste, po mbahet takimi i Ministrave të vendeve anëtare të Nismës së Evropës Qendrore - Gazeta Express

Dimitrov në Trieste, po mbahet takimi i Ministrave të vendeve anëtare të Nismës së Evropës Qendrore

Ballina

Gazeta Express

12/06/2019 10:10

Ministri i Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut, Nikolla Dimitrov sot në Trieste të Italisë do të marrë pjesë në takimin e ministrave të vendeve anëtare të Nismës së Evropës Qendrore.

Në shënimin e 30-të vjetorit të ekzistimit të Nismës së Evropës Qendrore Italia është nikoqire e takimit ministror.

Nga ky takim pritet që ministrat e Punëve të Jashtme të shkëmbejnë mendime rreth ngjarjeve aktuale, sfidave dhe aktiviteteve të ardhshme të Nismës së Evropës Qendrore në rajon dhe bashkëpunimit të mëtejshme të vendeve.

17-të shtete të Evropës Qendrore dhe Juglindore e përbëjnë Nismën e Evropës Qendrore, kjo nismë si platformë ndërqeveritare për qëllim ka konsultimet në nivel të lartë si dhe të mbështes integrimin evropian të vendeve anëtare dhe bashkëpunimit rajonal midis vendeve.