Çaji i zi, sekreti për humbje të peshës - Gazeta Express

Gazeta Express

19/04/2019 16:17

Çaji i zi, sekreti për humbje të peshës

Gazeta Express

19/04/2019 16:17

Sikurse disa çajra të tjerë bimorë, që kanë veti të mira për shëndetin e njeriut, edhe çaji i zi ka shumë përfitime për shëndetin, transmeton Gazeta Express.

Sipas një studimi të bërë nga një ekip hulumtuesish, të publikuar në revistën “European Journal of Nutrition”, ky çaj arrinë dukshëm të përmirësojë sistemin tonë tretës duke i eliminuar bakteret dhe duke përmirësuar funksionimin e metabolizmit.

Ky çaj së bashku më atë jeshil, aktivizojnë bakteret e mira, dhe eliminojnë ato të këqijat që janë të lidhura me obezitetin. Tek ky lloj i çajit polifenolet- substanca aktive ne të, kanë një rol të rëndësishëm në funksionimin normal të zorrëve, dhe kanë rol në formimin e zingjirëve të shkutër yndyror që janë përgjegjës për energjinë e nevojshme të metabolizmit.

Gjithsesi duhet të keni parasysh që konsumimi i moderuar i tij ka kto përfitime, kurse nëse merrni sasi të lartë të tij kjo përbën një rrezik për shëndetin. /Gazeta Express.