Brovina: Gruaja e dhunuar nga serbët i njeh ata dhe është e gatshme të dëshmojë - Gazeta Express

Gazeta Express

16/05/2019 13:36

Brovina: Gruaja e dhunuar nga serbët i njeh ata dhe është e gatshme të dëshmojë

Gazeta Express

16/05/2019 13:36

Deputetja Flora Brovina ka prezantuar një fotografi që pretendon se është bërë në luftën e Kosovës, e ku shihet një grua duke u dhunuar nga serbët.

Brovina ka thënë se kjo grua është ende gjallë dhe është e gatshme të dëshmojë për këtë rast dhe i njeh ata që e kanë dhunuar.

“Kemi fakte për gjenocidin. Helmimi ka qenë akt gjenocidial gjithashtu edhe largimi nga vendet e punës. Dhuna seksuale në shkollën e Qerezit ku gratë janë dhunuar dhe vrarë në puse”, tha Brovina, duke shtuar se është gjetur një kasetë me dhunime e me rroba të gjakosura.

“Kemi shumë dëshmi që ka pasur gjenocid. Gratë e dhunuara e kanë dëshmuar edhe në Gjykatën e Hagës”, tha ajo.

Brovina ka thënë se askush deri më tani nga Prokuroria Speciale nuk i ka intervistuar këto viktima të dhunës seksuale.