Braçe premton: Kush kërkon të ndërtojë banesën e ndërtuar nga tërmeti do marrë falas projektin dhe lejen - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

22/09/2019 18:09

Braçe premton: Kush kërkon të ndërtojë banesën e ndërtuar nga tërmeti do marrë falas projektin dhe lejen

Ballina

Gazeta Express

22/09/2019 18:09

Zv.kreministri Erion Braçe ka premtuar se duke nisur nga dita e mërkurë, qeveria do të miratojë një ligj ose një VKM e cila do të mund të ndihmojë qytetarët që kërkojnë të rindërtojnë shtëpitë e dëmtuara nga tërmeti.

Braçe u shpreh se kushdo që kërkon të ndërtojë banesën e tij të shembur apo të dëmtuar lejen e ndërtimit dhe projektin për të do ta kenë falas.

I kam shkruar kryeministrit, ose me ligj ose me VKM, të mërkurën me mbledhjen e qeverisë kush është dëmtuar nga tërmeti dhe do të ndërtojë shtëpinë vetë lejen e ndërtimit e ka gratis bashkë me projektin pa paguar asgjë. Duhet bërë projekt, themele dhe mur tamam” tha ai.