Bosnja do të kthejë nga Siria dy persona të dyshuar për pjesëmarrje në grupe terroriste - Gazeta Express

Bosnja do të kthejë nga Siria dy persona të dyshuar për pjesëmarrje në grupe terroriste

Gazeta Express

10/03/2019 10:39

Autoritetet në Bosnje e Hercegovinë thonë se do të kthejnë dy persona që kanë luftuar për Shtetin Islamik ndërsa tani po mbahen në kampin e kontrolluar nga kurdët.

Ministri i Sigurisë, Dragan Mektic, më 9 mars tha se të dy burrat do të gjykohen mbi dyshimet për anëtarësim në grupe terroriste.

Emrat e personave nuk janë bërë publik. Zyrtarët thanë se pop resin transferrin e tyre në Bosnje deri në fund të muajit.

Ata thanë se një nga burrat ka shkuar në Siri në vitin 2013. Ai është martuar dhe ka dy fëmijë.

Sipas mediave lokale, autoritetet në Bosnje e Hercegovinë kanë lëshuar fletë-arreste për 11 persona që dyshohet se i janë bashkuar Shtetit Islamik.

Sipas statistikave zyrtare, 241 të rritur dhe 80 fëmijë kanë lëshuar Bosnjen në përiudhën 2012-16, për të shkuar në Siri dhe Irak dhe rreth 150 fëmijë kanë lindur atje.

Raportohet se 88 persona kanë vdekur, derisa 100 të rritur, përfshirë 49 gra, vazhdojnë të qëndrojnë atje. Rreth 50 presona ishin kthyer në Bosnje, duke përfshirë 7 fëmijë.