BMW e zhvendos prodhimin e motorëve jashtë Britanisë për shkak të Brexit - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

09/07/2019 20:47

BMW e zhvendos prodhimin e motorëve jashtë Britanisë për shkak të Brexit

AutoTech

Gazeta Express

09/07/2019 20:47

BMW ka zhvendosur disa nga prodhuesit e motorëve larg Britanisë për shkak të paqartësisë rreth procesit të Brexit.

Prodhuesit do të vendosën në shtetin e Gjermanisë. Po ashtu pjesët do të vijnë nga Afrika e Jugut pasi që kjo është një praktikë që përdoret nga firmat e mëdha prodhuese për të i ikur taksave të mëdha që ka BE’ja.

Brexiti pritet të ndodhë deri me datën 31 tetor. Por po ka paqartësi të mëdha rreth asaj se si do të dalë Britania ka blloku. Nëse evetualisht do të ketë një dalje pa marrëveshje atëherë do ketë komplikime ekonomike të mëdha në të cilat kompanitë e mëdha nuk duan të përzihen.

Gjithsesi BMW nuk është tërhequr përfundimisht nga Britania e Madhe dhe vazhdon prodhimin në një kapacitet më të ulët./Gazeta Express/