Kthehu lart

Shkencëtarët kanë krijuar “Super Drurin”

Shkencëtarët kanë krijuar “Super Drurin” GazetaExpress

Ky zbulim mund të ndryshoj mënyrën se si ndërtojmë gjërat.

Shkencëtarët në Universitetit e Maryland kanë krijuar një lloj druri i cili është 10 herë më i fortë se sa në gjendjen e tij të natyrshme, transmeton Express. Ky dru me fortësinë e çelikut është krijuar me anë të disa trajtimeve kimike dhe polimereve.

Ky lloj druri mund të zëvendësojë çelikun dhe titaniumin pasi që është shumë i fuqishëm dhe i qëndrueshëm. Po ashtu, ky mund të krahasohet me fibra karboni por që për dallim është shumë më i lirë.

    Data: 09 Shkurt 2018 13:59
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera