Kthehu lart

Me iOS 12, policia do ta dinë gjithmonë ku ndodheni

Me iOS 12, policia do ta dinë gjithmonë ku ndodheni GazetaExpress

Apple njoftoi këtë mëngjes se një veçori e re në iOS 12 do të shpërndajë automatikisht vendndodhjen tuaj me policinë dhe shërbimet e tjera emergjente gjatë gjithë kohës.

Kjo lëvizje vjen si përgjigje ndaj problemeve me të cilat përballen njerëzit kur dëshirojnë t’i thërrasin shërbimet emergjente nga celulari, ku shpesh është e vështirë të përcaktohet vendndodhja e thirrësit shpejtë dhe saktë, thotë Apple.

Rreth 80% e thirrjeve në polici dhe shërbime të tjera emergjente vijnë nga celularët, transmeton Gazeta Express.

Më 2015, Apple kishte lansuar HELO (Vendndodhjen Hibride të Emergjencës), e cila gjente vendndodhjen e thirrësit duke përdorur GPS dhe pika të Wi-Fi.

    Data: 18 Qershor 2018 16:23
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera