Kthehu lart

Kujdes, ky aplikacion në iPhone po i lejon të tjerët t'ju përgjojnë

Kujdes, ky aplikacion në iPhone po i lejon të tjerët t'ju përgjojnë GazetaExpress

Apple ka pranuar një gabim në aplikacionin “FaceTime”, që ju lejon të dëgjoni shkurtimisht bisedat e personit të thirrur edhe nëse ai nuk përgjigjet.

Në disa raste, iPhone i marrësit dërgon video të shkurtra pa njohurinë e pronarit. 

Gjiganti i teknologjisë ka njoftuar se ka zgjidhur problemin dhe se korrigjimi do të jetë online gjatë javës. 

Ndërkohë aftësia për të bërë video thirrje në grup në aplikacion është çaktivizuar.

Gabimi duket se “vepron” kur të dy përdoruesit përdorin versionin 12.1 të sistemit operativ Apple iOS ose një version më të fundit, por ndikon gjithashtu se kush është thirrur në një kompjuter Mac nga një iPhone.

Problemi ndodh duke përdorur funksionin “grup chat” të aplikacionit, kur softueri me sa duket aktivizon aksidentalisht mikrofonin e marrësit edhe nëse thirrja nuk pranohet. 

Telefoni ndalon ndërprerjen e audios së marrësit kur thirrja ndërpritet pas shumë unazave.

Përveç kësaj, sipas blogut “9to5Mac”, shtypni një buton për të bllokuar thirrjen ose për të fikur pajisjen, që fillon me një video të shkurtër pa e ditur marrësi se nga është bërë thirrja. 

Apple tha në një deklaratë pohoi se ishte “i vetëdijshëm për problemin dhe identifikoi një korrigjim që do të korrigjohet me përditësimin e softuerit gjatë javës”.

    Data: 29 Janar 2019 18:41
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera