A e dini dallimin ndërmjet një Astronauti dhe një Kozmonauti?

Këto janë terma të ndryshëm që përdoren vazhdimisht kur flitet për Agjencitë Hapësinore.

GazetaExpress

Astronautët janë njerëz të trajnuar dhe certifikuar nga NASA, ESA, CSA, ose JAXA për të kryer punë të caktuara gjatë misioneve në hapësirë, transmeton Express. Ndërsa Kozmonautët janë njerëz të trajnuar dhe certifikuar nga Agjencia Ruse e Hapësirës për të kryer punë të caktuara gjatë misioneve në hapësirë të kësaj agjencie.

Edhe pse këto terme duken të njëjta për nga funksionaliteti që ato përfaqësojnë, në realitet ato paraqesin qasje të ndryshme sa i përket misioneve në hapësirë në bazë të politikave të agjencive që ata përfaqësojnë.

Të tjera

Lajmet e fundit